معاون وزیر راه و شهرسازی از صدور ۱۸ گواهینامه طراحی و ساخت وسایل پرنده در یک سال و نیم سال اخیر خبر داد و گفت: ۳۸ فروند انواع هواپیما در ۱۵ ماه اخیر به ناوگان هوایی کشور افزوده شد؛ ضمن آنکه هواپیماهای جدید در راهند.

خبرگزاری فارس-پیشرفت سریع کشورهای توسعه یافته در زمینه صنعت، تکنولوژی و بازرگانی، مسئولان کشورها را متوجه صنعت نوپا و پرشتاب هواپیمایی کرده است؛ به دنبال تمایل کشورها نسبت به استفاده از این تکنولوژی، در بهمن ماه سال 1304 کشور ایران نیز به موجب قانونی، حق انحصاری هواپیمایی در ایران را به شرکت هواپیمایی آلمانی به نام یونکرس واگذار کرد.
شرکت مذکور در سال 1305 شعبه خود را در ایران افتتاح و با وارد کردن چند فروند هواپیمای یونکرس، خطوط هوایی به شهرهای مشهد، شیراز، بندرانزلی و بوشهر دایر و حمل و نقل پست و مسافر از راه هوا را به عهده گرفت.
در سال 1317 باشگاه خلبانی با 20 فروند هواپیما در ایران تأسیس شد.
در مرداد ماه 1325 دولت وقت اقدام به تشکیل ادارهای تحت عنوان «اداره کل هواپیمایی کشوری» کرد.
اداره مذکور در آغاز کار خود را در یک اتاق واقع در طبقه پایین ساختمان شمس العماره با یک رئیس و یک کارمند آغاز کرد و در یک سال بعد با بودجهای بالغ بر 300 هزار تومان محل آن به فرودگاه مهرآباد انتقال یافت.
حدود سه سال بعد یعنی در تاریخ 28 تیر ماه 1328 قانون هواپیمایی کشوری به تصویب مجلس وقت رسید و اداره کل هواپیمایی کشوری زیر نظر وزارت راه قرار گرفت.
در سال 1353 اداره مذکور تحت عنوان سازمان هواپیمایی کشوری زیر پوشش وزارت جنگ قرار گرفت، تا این که با به ثمر رسیدن انقلاب شکوهمند اسلامی، در ششمین روز اسفند 1357، با تصویب شورای انقلاب، سازمان از پیکره وزارت جنگ منتزع و به وزارت راه و ترابری وقت ملحق شد.
سیاستگذاری و برنامهریزی و تعیین خط مشیهای فن، اقتصادی، بازرگانی بینالمللی حمل و نقل هوایی کشور و سیاستگذاری و برنامهریزی در مورد نوع، تعدد جایگاه دستگاههای ناوبری و کمک ناوبری و ارتباطی در فرودگاهها و نظارت بر عملکرد فرودگاهها از وظایف سازمان هواپیمایی کشوری است.
تدوین استاندارد پرواز، نظارت بر شرکتهای هواپیمایی از نظر تأیید صلاحیت و رعایت نکات و استانداردهای ایمنی و صدور گواهینامه ها و تدوین و تنظیم مقررات مربوطه و تأیید انواع هواپیماهایی که میتوانند در ایران به فعالیت حمل و نقل هوایی بپردازند، از دیگر وظایف این سازمان است.
بنابراین گزارش تا قبل از انقلاب 22 فرودگاه در کشور حمل بار و مسافر هوایی را انجام میدادند اما پس از انقلاب تاکنون تعداد فرودگاهها به 70 فرودگاه عملیاتی و آمار جابهجایی مسافر از سالانه سه میلیون نفر قبل از انقلاب، به حدود 20 میلیون نفر در سال افزایش یافته است.
درباره رشد صنعت حمل و نقل هوایی بازرگانی و غیرنظامی ایران در سال جاری و سال گذشته، به سراغ رئیس سازمان هواپیمایی کشوری به عنوان اصلیترین دستاندرکار صنعت رفتیم و از وی دراینباره جویا شدیم.
ادامه مطلب ...
نظرات شما عزیزان:
ادامه مطلب